Produkten


Lees het energielabel

Het label stimuleert innovatie en stimuleert energiebesparing. Hoe meer we ons minder energieverbruik, hoe meer we het behoud van de planeet.

Energie-label

1. De bovenzijde van het label is voor alle apparaten en geeft de verwijzingen apparaat de merknaam of verkoper naam en model

2. De waaier van kleuren en letters waaruit de energieklasse dat het apparaat bezit. De lengte van uw bar, A tot en met G geeft het niveau van energiebesparing. Zo kan een eenvoudige blik geeft aan of het apparaat is zeer efficiënt is of niet: als het apparaat behoort tot de klasse A (groen) het verbruikt minder dan de klasse B, die minder dan "C" verbruiken etc. . De "G" (rood) zijn de minst efficiënte.

3. De box geeft aan het jaarlijkse energieverbruik, verkregen onder normale testomstandigheden. Het werkelijke verbruik hangt af van het gebruik van patronen en de plaats waar het toestel is geïnstalleerd. Plaatste een koelkast in de buurt van de kachel of verwarming zal bedienen en verbruiken meer energie natuurlijk.

4. Plaats gereserveerd voor specifieke indicaties voor alle typen inrichtingen. Met betrekking tot koelkasten en diepvriezers, het is de capaciteit in liters van hun vakken in het geval van een vaatwasser, wasmachine, wasdroger, het is de jaarlijkse waterverbruik in liters, de wasefficiëntie, de efficiëntie van het drogen, etc.

Bron: FODS Economie, Het label voor energie, Brussel, 2012

Tijdens een vermageringsdieet kun je beter eens een maaltijd overslaan

Documenten :

het huis onderhouden: wassen, drogen, strijken

Meer weten