Produkten
Het label stimuleert innovatie en stimuleert energiebesparing. Hoe meer we ons minder energieverbruik, hoe meer we het behoud van de planeet.

Rol

Het label apparaten classificeert volgens deze schaal van letters en kleuren en biedt ook andere essentiële elementen die een echte identiteitskaart die specifiek zijn voor het type product vast te stellen.

Daarom zal de consument een aantal beoordelingscriteria zijn en vergelijken objectieve en uitvoerige om de beste keuze door rekening te houden, naast de aankoopprijs, de energieprestatie tijdens The gebruiken.

Beschikbare Informatie

  • Alle producten die door een standaard (een Europees gedelegeerde verordening) zijn bezig met het energielabel (koelkasten, wasmachines, airconditioners, vaatwasser, TV, etc.).
  • Elk label heeft een schaal van G naar A +++. De klasse A +++ gelijk aan de meest efficiënte en minder energie klasse G.
  • Het label is identiek in heel Europa en maakt gebruik van pictogrammen om het begrip te vergemakkelijken.
  • De essentiële functies die specifiek zijn voor iedere productcategorie, zoals het volume van het apparaat of het waterverbruik, volledige informatie.

Aangetaste Apparaten

Het bereik van de uitrusting die onder de verplichte etikettering, is niet langer beperkt tot huishoudelijke apparaten (televisies sinds 30 november 2011, airconditioners vanaf 1 januari 2013) strekt zich uit tot andere producten, zoals ketels, boilers water, stofzuigers ... en producten met betrekking tot energie, zoals dubbele beglazing.

Lees het etiket

Etiquette énergie

  • Merk of naam van de leverancier en het modelnummer.
  • Jaarlijks energieverbruik in kWh.
  • De indeling schaal van de energieklasse (A +++ (meest economische / efficiënt) tot G (minst efficiënt / effectief).
  • Gekleurde pijlen van donkergroen (hoge energie-efficiëntie) tot rood (lage energie-efficiëntie).
  • Volgens de categorie, andere nuttige items die kunnen, bijvoorbeeld, hebben een impact op het energieverbruik en het milieu: waterverbruik, de capaciteit in kg, de efficiëntie van spin ...

Bron. FOD Economie, Het Label Energie, Brussel, 2012

Alle tussendoortjes van één dag samen mogen niet meer dan 15% van de calorieaanvoer vertegenwoordigen

Documenten :

elektriciteit - klachten en geschillenbeslechting

Meer weten