My Power4you

FAQ Sitemap Contact

Watchtwoord vergeten

In een evenwichtig eetpatroon moet de hoeveelheid verzadigde vetten naar beneden en de hoeveelheid enkelvoudig en meervoudig onverzadigde vetten naar omhoog

Juist

Voeding met veel verzadigde vetzuren werkt de productie van LDL cholesterol (de zogenaamde slechte cholesterol) in de hand, terwijl voeding met veel enkelvoudig en meervoudig onverzadigde vetzuren voor HDL cholesterol (zogenaamd goede cholesterol) zorgt.

Stoffen met veel verzadigde vetzuren zijn de dierlijke vetten (reuzel, boter, fijne vleeswaren, worsten, vette vleessoorten, room, kaas, volle melk, enz.), maar ook de met waterstof verbonden plantaardige vetten (een techniek die olie vast helpt maken), kokosolie, palmolie die we in gewone margarines terugvinden, frituurvetten, ontbijtkoeken, gebak en taart, koekjes, chocolade, pralines enzovoort.

Producten met veel enkelvoudig onverzadigde vetzuren zijn: aardnotenolie, olijfolie, notenolie, de plantaardige margarines, avocado, gevogelte.

Producten met veel meervoudig onverzadigde vetten zijn (in dalende volgorde): wilde saffraanolie, ma´solie, sojaolie, zonnebloemolie, de specifieke margarines, de specifieke minarines, de vissen.

Documenten :

de verlichting in de eetzaal

Meer weten