My Power4you

FAQ Sitemap Contact

Watchtwoord vergeten

De consumptie van verzadigde vetten moet beperkt worden

Juist

De consumptie van veel verzadigde vetten werkt de ontwikkeling van hart- en vaatziekten en van bepaalde kankers (van de darm, van de borst, van de prostaat) in de hand. Ideaal zou de hoeveelheid verzadigde vetten niet meer dan 10% van de totale energieaanvoer mogen bedragen, wat overeenkomt met ▒25 g per dag voor een volwassene. De voedingsproducten met veel verzadigde vetten zijn de dierlijke vetten (reuzel, boter, fijne vleeswaren, worsten, vette vleessoorten, room, kaas, volle melk, enz.), maar ook de met waterstof verbonden plantaardige vetten (een techniek die olie vast helpt maken), kokosolie, palmolie die we in gewone margarines terugvinden, frituurvetten, ontbijtkoeken, gebak en taart, koekjes, chocolade, pralines enzovoort.

Studies over de voedselconsumptie van de Belgen tonen aan dat we gemiddeld bijna 16% van de totale energieaanvoer uit verzadigde vetten halen, wat neerkomt op bijna 40 g per dag.

Documenten :


Meer weten